Gülen, devleti teknik nakavt etmeye çalıştı

Emniyet Genel Müdürlüğü hazırladığı 'FETÖ'nün ideolojisi' raporuyla örgütün fikir, amaç ve hedeflerini ortaya çıkardı. Raporda, devletin sinir sitmine sızan örgütün 'altın nesil' adı verdiği kripto kadrolarla devleti devirmeye çalıştığı vurgulandı. Çetenin, vatandaşları bölerek kutuplaştırdığı belirtildi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 30 Ocak 2018 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gülen, devleti teknik nakavt etmeye çalıştı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) TEM Daire Başkanlığı, Fetullah Gülen'in tüm kitap ve vaazları ile soruşturmalarda elde edilen belgeler, mağdur, müşteki, tanık ifadeleri doğrultusunda 181 sayfalık 'FETÖ'nün ideolojisi' raporunu hazırladı. Örgütün devleti ele geçirmek amacıyla izlediği yol haritasının deşifre edildiği raporda, Gülen'in dini kavramları kullanarak işgal için gerekli insan potansiyeline ulaşmak ve bu potansiyel ile devleti ele geçirme stratejileri gözler önüne serildi. Rapora göre FETÖ, kanunların ve hukukun arkasından dolanarak mevcut anayasal sistemde vatandaşların sahip olduğu hakları, 'hakların kötüye kullanılması' metoduyla felç etme ve halka sormadan egemenliği elde etme stratejisi izledi. Yasa dışı yollardan ülke siyasetine çıkarları doğrultusunda yön vermek ve yeterli güce kavuştuğunda da ülkeyi anahtar teslim almayı hedefleyen örgüt, bu hedef doğrultusunda önce devlete değil, kendisine çalışan polis, asker, yargı, mülkiye personeli ve sahip olduğu medya aracılığıyla kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturdu ve hedefe ulaşmada engel gördüğü memurları tasfiye ederek devleti işgal projesini hayata geçirdi.

DİN SUİSTİMAL EDİLDİ

'FETÖ'nün ideolojisi' raporuna göre, bu projede devleti yıkma emellerini 'teknik nakavt' olarak nitelendiren örgüt lideri Gülen, bunu çete elemanlarına "Bence çok teknik olmak lazım çünkü asıl, esas, nakavt etmek, karşı tarafı teknik nakavttır" dedi. 20. yüzyılın en başarılı pazarlama teknikleriyle 'mistik karizması' inşa edilen Fetullah Gülen, zaman içinde örgüttekiler ve sempatizanları tarafından 'seçilmiş kişi' olarak kabullenildi. Örgüt üyelerinin üst kadrolarının emirlerini yerine getirmesi için İslamiyet suistimal edildi ve istismar aracı olarak kullanıldı.

MESAJLARIN 4 SAC AYAĞI

Gülen'in kitap ve video kasetlerinde yapılan incelemelerde mesaj içeriklerinin dört ayak üzerine kurulu olduğu anlaşıldı. Bunlar raporda, yüzde 35-50'si örgüt içinde geliştirilen gizli ve özel iletişim dili vasıtasıyla açıklanan siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel strateji ve açıklamalar, yüzde 34-49'u din ile uyumlu görünüp hedef kitleden eleman kazandıran mekanizmalar, yüzde 10-15'i Gülen'in kendisinin ilahi olarak seçilmiş gibi olduğunu göstermek amacıyla kurguladığı insanüstü olaylar ve yüzde 1 net siyasi mesajlar olarak sıralandı.

KENDİNE DÜŞMAN İCAT ETTİ

Raporda, kendisini kısaca 'Hizmet' olarak tanımlayan FETÖ, hedeflerine ulaşmak için stratejik yol izledi. Güce hükmetmek amacıyla insan kaynakları ve mali yönden güçlenmeye öncelik veren FETÖ, her aşamaya uygun tez geliştirerek din, devletçilik, milliyetçilik, liberalizm veya İran düşmanlığı, yolsuzluk ve hukuk gibi kavramları kullandı. Emellerine ulaşmak için dış dünyayı 'Hizmet erleri' ve 'Ötekiler' olmak üzere keskin ayrımla belirlerken 'Ötekileri' de 'Kazanılabilecekler' ve 'Hasım Cephe' olarak ikiye ayırdı. Raporda ayrıca örgütün kendisine sürekli düşmen bulduğu, bulamadığı zamanda icat ettiği vurgulandı.

'KATALOG EVLİLİKTE DENKLİK VE GÖRÜNÜM ŞARTLARI VARDI'

Karaman'da FETÖ operasyonunda gözaltına alınmasının ardından etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan muhasebeci Ö.K, örgütün kadın yapılanmasını ve örgüt içinde evliliklerin nasıl yapıldığını anlattı. Örgütte kadın yapılanmasının muhasebeciliğini yaptığını belirten Ö.K,.ifadesinde şunları söyledi: "Evlenme iki şekilde oluyordu. Birincisi, örgüt içinde aynı konumda olan kadın ve erkekler arasında. İkincisi ise örgüt içindeki asker, polis, avukat, hakim ve savcı gibi kişilerin evlenmesi. Bu kişilerle evlenecek bayanlar, girişken, boylu, güzel ve başını açmaya yatkın, örgütle bağı anlaşılmayacak kişilikte olanlardan seçiliyordu. Evlendikten sonra buradaki örgütle tüm bağları kopartılıyordu." Yapılan operasyonların önceden nasıl bildiklerini ise Ö.K. şu sözlerle anlattı:"İl ablası kimin evine operasyon yapılacağını biliyordu. Bu isimleri nereden elde ettiğini bilmiyorum. Polisin hangi gün kimin evine gideceğini söylüyordu. Hatta 'Bazı arkadaşlar gaybubet yapacak' diyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber